החשמל כיום, הפך מרכזי כ"כ אשר מחשבה על חיים בלעדיו היא בגדר מופרכת. ישנם דרכים שונות לייצור חשמל ביניהם חשמל המופק ע"י שימוש בחומרים כמו גז, פחם או דלק. הבעיה באלו, הינה העובדה שמדובר במאגרים מתכלים שלא לנצח נוכל להמשיך להשתמש בהם. לכן, חשוב לנו לשים את האצבע ולמצוא אנרגיה קבועה שתוכל לשמש אותנו לזמן בלתי מוגבל.
האנרגיה הסולארית מופקת ע"י מערכות סולאריות, אותן נכיר לכם בהרחבה בשורות הבאות.
מהי מערכת סולארית?
מערכת סולארית הינה מערכת שעושה שימוש באור השמש כמקור ליצירת אנרגיה סולארית. המערכת הסולארית ממירה את קרינת השמש לאנרגיה פוטו-וולטאית, מה שבעצם אומר ייצור חשמל סולארי מאור (פוטו=אור, וולטאית=יחידת חשמל, בא מהמילה "וולט").
המתקנים הפוטו-וולטאים פועלים את פעולתם על ידי מספר חלקים שונים שמרכיבים אותם.
חלקי המערכת הסולארית
פאנלים סולאריים: הפאנלים הסולאריים הינם החלק החשוב והיקר ביותר במערכת הפוטו-וולטאית. הפאנלים הסולאריים מאגדים בתוכם תאים פוטו-וולטאים רבים, אשר תפקידם להפוך את קרינת השמש לחשמל. התאים הפוטו-וולטאים, עשויים מחומרים מוליכים למחצה, אשר רמת הולכתם תלוייה באור המוקרן אליהם. התאים עשויים מסיליקון גבישי, אשר בהיפגשם עם קרינת השמש גורמים לתנועה של אלקטרונים שיוצרים זרם חשמלי ישר-המכונה DC.
הפאנלים הסולאריים מיוצרים בקפידה והינם עמידים למצבי מזג-אוויר שונים כמו גשם או רוח וכד'. כמו כן, בשל תפקידם החשוב הפאנלים עשויים כך שיוכלו לשמש אותנו לטווח הארוך ועל כן מיוצרים מחומרים מתאימים.
ממירי מתח סולאריים: חלק נוסף המרכיב את המערכת הפוטו-וולטאית המייצרת עבורנו חשמל הינו הממיר הסולארי. תפקיד הממיר הסולארי הוא בעצם לקחת את זרם ה- DC הישר המתקבל מהתאים הפוטו-וולטאים ולהמיר אותו לזרם חילופין המכונה AC. הסיבה שצריך להמיר את הזרם המתקבל לזרם AC היא שרשת החשמל עובדת על הזרם הזה, ולכן על מנת שתוכל חברת החשמל לקשר בין המערכת לרשת החשמל היא זקוקה לממיר מתח.
מונה חשמל: תפקידו של מונה החשמל הוא למדוד את כמות החשמל אותה ייצרנו וכמות החשמל בה השתמשנו. באמצעותו נוכל לחשב את הרווח שלנו מעודפי השימוש.
יתרונות של המערכת הסולארית
אחד היתרונות של המערכת הסולארית הוא החיסכון המשמעותי שהיא מניבה. בין אם מדובר במערכת המותקנת בבית פרטי ובין אם מדובר בעסק או במשק חקלאי, הקמת מערכת המחוברת לרשת החשמל הארצית בעצם מאפשרת לנו לקבל כסף על חשמל שלא נוצל על ידינו ועובר לאותה רשת ארצית. חברת החשמל בעצם קונה מאיתנו חשמל ובכך אנחנו מרוויחים משני צדדים: הן מכמות החשמל אותה אנו צורכים לשימושנו ולצרכינו האישיים, והן מעודפי החשמל שאינם בשימוש אותם אנו מעבירים לרשת הארצית.
ההוצאה עבור התקנת הפאנלים החשמליים אמנם כרוכה בהוצאה של סכום לא מבוטל בכלל שבשנים הראשונות אולי יצריך אותנו להלוואה ולא יניב לנו תוצאות, אך בהמשך הזמן נוכל להרוויח עליו רווח נקי, ויוכל להוות עבורנו מקור הכנסה נוסף וכדאי בהחלט. ההסכם הנחתם עם חברת החשמל הינו הסכם לטווח ארוך, טווח של 20 שנה, שלמעשה מבטיח לנו תקופת זמן מספקת שתוכל לאפשר לנו גם לכנוס רווחים תחת תעריף מוסכם לכל אורך התקופה.
החישוב הנ"ל יבוצע ע"י מונה החשמל שציינו לעיל, ובעזרתו נוכל לדעת כמה חשמל ייצרנו ובכמה מתוכו השתמשנו עבור צרכינו האישיים.
לסיכום, חשוב לדעת לנצל את מה שהטבע מספק עבורנו באופן טבעי ומתמיד, ומה טוב אם נוכל לחסוך ואפילו להרוויח לא מעט, משימוש נכון בו באמצעים המתאימים.
נשמח לעמוד לשירותכם בכל שאלה: 076-5401300
אודות חברת אורמש
חברת אורמש אחזקות בע"מ הינה חברת התקנה, ייעוץ והנדסה המתמחה בהקמת מערכות אנרגיה סולארית.
עבודתנו מבוצעת תוך הקפדה על דיוק מריבי, התאמה לתקנים בינלאומיים ולתקנות חח"י (חברת החשמל לישראל). אנו מקפידים על שימוש ברכיבים איכותיים ובמותגים (ABB, Schneider, Philips ועוד) כדי לאפשר את ניצול השמש בתפוקה מקסימלית מהמערכת ולהגיע לתוספת הכנסה אדירה על פני 20 שנה.
אורמש ערוכה ונותנת פתרונות תוך ליווי משפטי, כלכלי, ואישי לכל אחד מלקוחותינו. בין לקוחותינו: רשויות מקומיות, יזמים בתחום הסולארי, חברות התקנה ובעלי גגות – מסחריים, חקלאיים ופרטיים. חשוב לנו באורמש להקנות ללקוח שקט וביטחון לתקופה של 20 שנה (לפחות…), כדי למצות את הפוטנציאל המירבי של המערכת ולמקסם תפוקה אופטימאלית.
הקמת פרויקטים סולארים
פרויקטים של מערכת סולארית עסקית
מערכת סולארית עסקית מבוססת על אנרגיית השמש, המוקמת על ידי שטחים עסקיים, כמו בנייני משרדים למשל, או מקומות מסחריים, למשל קניונים ומפעלים. גודל המערכת עשוי להשתנות על פי שטח הגג וכן על פי רצון בעל העסק, כאשר בהתאם לכך, משתנים גם תעריפי החשמל.
פרויקטים של מערכת סולארית עצמאית
במקום שאין אפשרות להתחבר לתשתית החשמל, ניתן להקים מערכת סולארית עצמאית המספקת את כל הצריכה הנדרשת. ניתן להקים מערכת בכל גודל כמעט, ממספר וואטים ועד מאות קילוואטים. בשונה ממערכת מחוברת רשת, מערכת עצמאית כוללת גם מצברים לאגירת האנרגיה ובקרי הטענה לטעינת המצברים.
פרויקטים של מערכת מונה נטו
ההסדרה החדשה מונה נטו של רשות החשמל מאפשרת לכל צרכן חשמל להקים לעצמו מערכת סולארית אשר תייצר חשמל לשימוש עצמי ללא הגבלה על משך ההתקשרות וכמעט ללא הגבלה על גודל המערכת.